ورزش شنا، تاریخچه و انواع آن 🏊‍

تصویر معرفی ورزش شنا

 

” معرفی ورزش شنا ”  

 

 

ورزش شنا یکی از ورزش های محبوبی است که در میان اقشار مختلف در کل دنیا طرفداران بسیاری دارد، این ورزش با این که در ظاهر ساده و آسان به نظر می‌آید اما به قدرت بدنی بالایی احتیاج دارد. پس اگر قدرت بدنی متوسط و رو به بالا دارید می‌توانید یادگیری این ورزش را شروع کنید و پس از مدتی که از نظر قدرت بدنی و توان جسمی ارتقا پیدا کردید، در سطح پیشرفته و حرفه‌ای این ورزش را ادامه دهید.

این ورزش در دو سطح عمومی و حرفه‌ای انجام می‌شود که شما عزیزان می‌توانید در هر یک از این سطوح، شنا را یاد بگیرید و ادامه دهید. منتهی توصیه می‌کنم قبل از رفتن به سراغ آموزش شنا ابتدا تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید و با ورزش محبوب شنا و تمام مسائل پیرامون آن آشنا شوید، مطمئنم در این صورت با میل و رغبت بیشتری در دوره های آموزش شنا ثبت نام خواهید کرد!

 

  ورزش شنا / شنا چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟

 

شنا چیست؟

شنا چیست؟! پاسخ این سوال به قدری بدیهی است که مطمئنم هیچکدام از شما تاکنون به دنبال یافتن پاسخ آن نبوده اید، اما خب گاها لازم است که پاسخ علمی برخی سوالات بدیهی را بدانیم!

در پاسخ به این سوال که شنا چیست؟ باید گفت که ورزش شنا مجموعه‌ای از حرکات دست و پاست که فرد شناگر برای معلق ماندن، حفظ تعادل و پیشروی در آب آن ها را انجام می‌دهد. این ورزش همانطور که می‌دانید درون آب (استخر یا آب های آزاد) انجام می‌شود و در نتیجه یکی از محبوب‌ترین و شناخته شده‌ترین ورزش های آبی به حساب می‌آید.

این رشته ورزشی دارای دو سطح عمومی و حرفه‌ای می‌باشد که در سطح عمومی آن شناگران صرفا برای تفریح و یا بهره‌مندی از فواید شنا، تکنیک ها و حرکات آن را اجرا می‌کنند اما در سطح حرفه‌ای شناگران به صورت انفرادی و یا گروهی به رقابت با یکدیگر می‌پردازند.

تاریخچه ورزش شنا در جهان و ایران

حتما تاکنون چندین بار احادیث نقل شده از بزرگان دین اسلام را که مسلمانان را به یادگیری شنا توصیه کرده اند، شنیده اید! همین احادیث حاکی از آنند که ورزش شنا قدمت طولانی دارد و حتی از نظر برخی پیشکسوتان تاریخچه آن به مصر باستان می‌رسد.

به گفته محققان در زمان مصر باستان پادشاهان برای صید مروارید از انسان ها کمک می‌گرفتند و به این دلیل که این انسان ها بتوانند زیر آب حرکت کنند، حرکات شنا و از همه مهمتر شیوه حبس نفس زیر آب را به آن ها آموزش می‌دادند. البته در آن زمان شنا یک رشته ورزشی نبوده و تنها هدف آموزش حرکات آن صرفا پیشروی در آب برای جمع آوری مرواریدها بوده است.

ژاپن اولین کشوری بود که شنا را به عنوان یک رشته ورزشی معرفی کرد و از قرن ۱۷ میلادی آموزش آن را در مدارس خود آغاز کرد. به دنبال این کار ژاپنی ها، سایر کشورهای پیشرفته نیز احداث استخرها و برگزاری دوره های آموزش شنا را آغاز کردند.

گسترش این ورزش در سطح جهان و محبوبیت روز افزون آن در میان مردم باعث شد تا تصمیماتی برای سروسامان دادن به این ورزش اتخاذ شود. در نتیجه در قرن ۱۹ میلادی کشور استرالیا اولین مسابقه شنا را برگزار کرد و این رشته ورزشی با عنوان یکی از رشته های مسابقات معرفی شد.

پیشینه این ورزش در ایران نیز به زمان رضا شاه باز می‌گردد، او ابتدا آموزش شنا را برای نظامیان اجباری کرد و پس از آن با احداث استخرهای عمومی در نقاط گوناگون شهر تهران این امکان را برای عموم مردم فراهم کرد که بتوانند این ورزش را یاد بگیرند.

معرفی انواع شنا در آب

حالا که با چیستی ورزش شنا و تاریخچه آن آشنا شدید شاید این سوال برایتان پیش بیاید که ما در مجموع چند نوع شنا داریم؟! چون به احتمال زیاد شما هنگام تحقیق درباره این ورزش و جستجو هنگام یافتن بهترین مجموعه برای آموزش شنا، نام های مختلفی در قالب انواع شنا شنیده اید و همین باعث شده تا سردرگم شوید!

شنا در وهله اول به ۴ نوع تقسیم می‌شود که عبارتند از؛

  1. شنای کرال پشت
  2. شنای کرال سینه
  3. شنای قورباغه
  4. شنای پروانه

ترتیب یادگیری شنا نیز به همین ترتیب گفته شده است، یعنی شما برای آموزش تکنیک های این ورزش از مبتدی و پایه باید به ترتیب ابتدا در دوره آموزش شنای کرال پشت و پس از آن ۳ شنای دیگر ثبت نام کنید.

در قدم بعدی برخی تکنیک ها هستند که به قدری در این رشته ورزشی شناخته شده اند که گاها به عنوان یکی از انواع شنا معرفی می‌شوند، مثلا شنای دلفینی و شنای دوچرخه نمونه هایی از همین موارد هستند. اما باید بدانید که این تکنیک ها و حرکات معمولا در دوره های آموزش ۴ شنای اصلی و در کنار آن ها آموزش داده نمی‌شوند، بلکه شما برای حرفه‌ای تر شدن در این ورزش و یادگیری آن ها باید در کلاس های آموزشی جداگانه ثبت نام کنید.

 

انواع شنا در دوره های آموزشی و مسابقات

 

انواع شنا در مسابقات

در قسمت قبل ۴ شنای اصلی را که رشته ها و زیر شاخه های ورزش شنا در آموزش و آزمون های نجات غریق و دیدبانی و … هستند را شمردیم. اما باید بدانید که سرفصل های مسابقات شنا متفاوت از موارد گفته شده است! یعنی شناگرانی که در مسابقه شنا شرکت می‌کنند باید یکی از ماده های زیر را انتخاب کنند؛

  1. شنای امدادی
  2. شنای سرعتی
  3. شنای استقامتی
  4. شنای مختلط (ترکیبی از ۴ شنای اصلی)

البته هر شناگری که قصد داشته باشد در یکی از این ماده ها مسابقه دهد باید حتما ۴ شنای اصلی را بلد باشد و در کنار آن مثلا فنون امداد و نجات یا تکنیک های افزایش سرعت در شنا و سایر مباحث مرتبط با ماده ورزشی را هم بیاموزد تا آمادگی لازم برای شرکت در مسابقه را کسب کند.

سن مناسب آموزش شنا

یکی از پرتکرار ترین سوالات خانواده ها از کارشناسان مجموعه ما این است که از چه زمانی می‌توانیم کودکمان را در دوره آموزش شنا ثبت نام کنیم و سن مناسب آموزش شنا برای کودکان چه زمانیست؟! حتی گاها برخی از افراد که قصد دارند پدر و مادر سالمند خود را در دوره آموزش شنا ثبت نام کنند نیز چنین سوالی مطرح می‌کنند تا بدانند آیا فرد سالمند توانایی یادگیری شنا را دارد یا خیر!

حتما می‌دانید که کودک قبل از تولد در رحم مادر درون آب قرار دارد و در چنین محیطی رشد می‌کند، از طرفی همه ما می‌دانیم که در شرایط عادی، رشد جنین درون آب هیچ مشکلی برای او به وجود نمی‌آورد! در نتیجه می‌توان گفت کودکان قبل از تولد به صورت توانایی ذاتی حفظ تعادل درون آب را دارند و به همین دلیل هم است که گفته می‌شود کودکان در زمان تولد تا چند ماهگی شنا کردن را بلدند.

پس شما عزیزانی که می‌خواهید فرزند خود را در کلاس شنا ثبت نام کنید بدانید که سن مناسب کودکان برای آموزش شنا +۶ ماه است. البته از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی تقریبا هیچ آموزش خاصی به کودک داده نمی‌شود بلکه فقط اقداماتی برای آشنایی کودک با آب و از بین رفتن ترس او صورت می‌گیرد چون عصب کودک زیر ۳ سال تحمل فشار و فراگیری آموزش های فنی را ندارد.

بعد از ۳ سالگی تا ۱۰۰ سالگی همه افراد می‌توانند تکنیک ها و فنون و حرکات شنا را به طور کامل فرا بگیرند بدون این که مشکلی برای آن ها پیش بیاید. پس شما اگر در این بازه سنی هستید یا دوست دارید با ثبت نام کودک یا پدر و مادر خود در دوره های آموزش شنا آن ها را خوشحال کنید، می‌توانید همین حالا و بدون نگرانی این کار را انجام دهید.

آشنایی با فواید شنا

اگر دیگر مقالات موجود در سایت فراشنا را مطالعه کرده باشیم حتما متوجه شده اید که این ورزش چقدر برای جسم و روح انسان فایده دارد، اما با این حال من بار دیگر در این مقاله تعدادی از مهمترین فواید شنا را بر می‌شمارم؛

  • تقویت ماهیچه ها و عضلات بازو، شکم، پاها و …
  • کاهش بیماری های قلبی و عروقی و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی
  • تقویت ریه ها و سیستم تنفسی بدن
  • بهبود روحیه و حفظ سلامت روحی
  • جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت و فشار خون
  • کاهش وزن و تناسب اندام
  • افزایش سلامت استخوان ها و کمک به انعطاف پذیری بدن
  • کاهش اضطراب و استرس
  • کمک به داشتن خواب راحت

 

 

سن مناسب آموزش شنا

 

سخن پایانی

مجموعه فراشنا یکی از مجموعه های اختصاصی آموزش شنا و ورزش های آبی برای کودکان، بانوان و آقایان است که با جذب برترین مربیان شنای خانم و آقا اقدام به برگزاری دوره های متعدد و کاملا تخصصی کرده است. شما شنا دوستان عزیز می‌توانید با اطمینان خاطر در دوره های این مجموعه شرکت کنید و ورزش شنا را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرید.

در ضمن جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ورزش شنا و انواع آن و حتی یادگیری برخی تکنیک های شنا به صورت رایگان، پیشنهاد می‌کنم سایر مقالات موجود در سایت فراشنا را مطالعه نمایید.


در ادامه بخوانید: ۱۰ مورد از بهترین استخر های ایران و جهان


فراشنا
تیم تخصصی آموزش شنا و ورزش های آبی

برای ارتباط بیشتر با ما و مشاورین ما با پیج اینستاگرام ما همراه باشین!

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 2.5]