آموزش شنای پروانه به شکل اصولی

آموزش شنای پروانه به شکل اصولی

 

((آموزش شنای پروانه به شکل اصولی))

شنای پروانه یکی از انواع شناهای دشوار اما پرطرفدار و زیبا است که یادگیری آن نیاز به تکرار و تمرین بیشتری نسبت به سایر انواع شناها دارد یعنی فقط کافیست تکنیک های آن را بیاموزید تا با تمرین و به راحتی بتوانید یک شنای پروانه زیبا اجرا کنید و لذت ببرید.

یکی از مهمترین موارد در آموزش شنای پروانه که اگر آن را یاد بگیرید نیمی از راه آموزش را طی کرده اید، فرم بدنتان در داخل آب است. در ادامه مطلب به طور کامل در این باره و نحوه آموزش شنای پروانه‌ای صحبت خواهیم کرد و حرکت تمام قسمت های بدن در شنای پروانه را آموزش خواهیم داد.

 

آموزش شنای پروانه

 

تاریخچه شنای پروانه

نقطه آغاز شنای پروانه به سال ۱۹۳۰ میلادی باز می‌گردد، یعنی تا قبل از آن هیچ شنایی با این عنوان وجود نداشت اما از آن سال ها شناگران حرفه‌ای با اعمال تغییراتی در شنای قورباغه سنتی، شنای پروانه را ابداع کردند که اتفاقا مورد توجه مربیان و پیشکسوتان این ورزش قرار گرفت و در سال ۱۹۵۶ میلادی نیز این شنا به صورت رسمی به مسابقات المپیک راه یافت.

هنوز هم پس از گذشت چند سال، بسیاری از افرادی که برای تماشای مسابقات شنا به المپیک می‌روند به دنبال تماشای شنای پروانه هستند، به نظر شما زیبایی این شنا در چیست؟!

برخی از افراد حرکت سرعتی شناگر را دلیل بر زیبایی شنای پروانه می‌دانند و برخی دیگر حرکت پای دلف را. با این حال دلیل آن هرچه که باشد مهم این است که دلیل پرطرفدار بودن این شنا در کل جهان، زیبایی آن است.

وضعیت بدن در شنای پروانه‌ای به چه شکل است؟

همانطور که در مقدمه بحث گفته شد شکل و وضعیت بدن در این شنا بسیار حائز اهمیت است، در همین راستا لازم دیدیم پیش از شروع آموزش شنای پروانه درباره این موضوع با شما عزیزان صحبت کنیم.

بدن شما در شروع اجرای شنای پروانه باید کاملا شبیه به فرم بدن دلفین باشد، یعنی دست ها باید کاملا کشیده و به سمت جلو قرار بگیرند و کمرتان یک قوس نسبتا زیاد داشته باشد و پاها نیز دقیقا شبیه به پای دلفین به سمت عقب کشیده شوند.

وضعیت بدن در شنای پروانه شبیه به وضعیت بدن در شنای کرال سینه است زیرا در هردوی این شناها نیم تنه افقی جلویی شما یعنی شکم و رون پاها و صورتتان در داخل آب قرار دارند. این تنها شباهت میان شنای پروانه و کرال سینه محسوب می‌شود، اما این دو در نحوه حرکت دست ها و پاها با یکدیگر تفاوت دارند و اتفاقا همین موضوع باعث زیبایی شنای پروانه شده است.

 

آموزش شنای پروانه‌ای مبتدی

فرقی ندارد شما شناگر مبتدی هستید یا حرفه‌ای در هر صورت برای اجرای شنای پروانه‌ای باید مراحل زیر را طی کنید و حرکت های گفته شده در هر مرحله را انجام دهید.

پا زدن در آب

در این شنا پاهای شما باید به شکل پای دلفین باشد، در نتیجه باید در کمر و باسن خود یک قوس به سمت بالا ایجاد کنید به طوری که در آغاز باسنتان کمی بیرون از آب قرار بگیرد. حالا برای این که بتوانید با حرکت پا بدن را به سمت جلو بکشید و به اصطلاح در آب شناور شوید باید باسن را کمی به داخل آب بکشید به طوری که بدن در بیشترین حالت انعطاف قرار بگیرد.

حالا باید پایین ساق دو پا و کف پاها در یک راستا در آب کشیده شوند و سپس مجددا به حالت منعطف گفته شده باز گردند. این حرکت باید به سرعت و مدام تکرار شود در غیر این صورت شما موفق به حرکت در آب نخواهید بود.

دقت داشته باشید که در شنای پروانه هر دو پا به صورت همزمان و در یک راستا حرکت می‌کنند و مثل شنای کرال سینه نیست که در خلاف جهت یکدیگر حرکت کنند.

حرکت دست ها در آب

نیمی از شنای پروانه با حرکت پا به تنهایی انجام می‌شود و نیم دیگر آن با حرکت همزمان دست و پا، بنابراین شما بعد از این که با پا زدن کمی به جلو حرکت کردید باید حرکت دست ها را شروع کنید تا به این ترتیب هم رانش بیشتری داشته باشید و هم این که بتوانید صورت خود را برای تنفس بیرون از آب بیاورید.

در شنای پروانه شما دست ها را نیز دقیقا مثل پاها باید به صورت همزمان و هماهنگ حرکت دهید، یعنی با کف هر دو دست خود باید یک علامت سوال از قسمت بالای سر به سمت ران ها، در داخل آب رسم کنید. توجه داشته باشید که در حین اجرای این حرکت، پاها نیز طبق آنچه بالاتر گفته شد حرکت می‌کنند.

برای ترسیم علامت سوال با کف دو دست خود باید ابتدا دست ها با فاصله از محور بدن قرار بگیرند و به خارج بدن کشیده شوند، سپس باید بازوها به طرف داخل و سمت بدن کشیده شوند و آرنج ها به سمت داخل خم شوند و در نهایت مچ و دست ها به یکدیگر و به محور بدن نزدیک شوند.

این حرکت باید به قدری سریع باشد که بیننده توان تشخیص حرکات دست شما به صورت جزء به جزء را نداشته باشد!

تکنیک های اصولی شنای پروانه‌ای

 

چند نکته طلایی در آموزش شنای پروانه

✅ لازمه حرکت سریع و صحیح پاها در شنای پروانه فقط تمرین و تکرار است، اما اگر قدرت این را که همزمان دست ها و پاها را حرکت دهید ندارید می‌توانید در چند جلسه اول از یک تخته مخصوص استفاده کنید تا جایی که به حرکت سریع پاها مسلط شوید.

✅ توجه داشته باشید که قدرت هم به اندازه سرعت در حرکت پاها حائز اهمیت است، اما این که بخواهید هر دو پا را به شکل قدرتی و سرعتی حرکت بدهید ممکن است شما را خسته کند. پس بهتر این است که یک حرکت پای قدرتی و سپس چند حرکت پای سرعتی داشته باشید.

✅ برای تقویت پاها در شنای پروانه و برای حفظ تعادل در حین شنا کردن، می‌توانید به پشت و جلو و به پهلوها حرکت پای دلف را در داخل آب تکرار کنید.

سخن پایانی

به طور کلی شنا کردن ورزشی است که تسلط در به آن بدون تمرین و تکرار ممکن نخواهد بود. پس شما نباید صرفا به مطالعه این محتوا یا تماشای ویدیوهای آموزشی اکتفا کنید، بلکه برای مدتی مشخص باید هر روز به استخر بروید و مدام حرکت ها را تکرار کنید.

در نهایت این که برای آموزش صحیح و اصولی شنای پروانه، باید ابتدا حداقل دو شنا مثل کرال پشت و کرال سینه را بیاموزید و به آن ها مسلط شوید که مربیان مجرب مجموعه فراشنا هر چهار شنای اصلی را در دوره هایی جداگانه به شما آموزش خواهند داد.

 


در ادامه بخوانید: آموزش شنای کرال پشت مبتدی


 

فراشنا

تیم تخصصی آموزش شنا و ورزش های آبی

برای ارتباط بیشتر با ما و مشاورین ما با پیج اینستاگرام ما همراه باشین!

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 2.5]