آموزش استارت کرال پشت به شکل صحیح

آموزش استارت کرال پشت

آموزش استارت کرال پشت به شکل صحیح

شنا کردن یکی از ورزش های مفرح، سالم و کم هزینه است که این روزها بسیاری از افراد آن را انتخاب می‌کنند. شما هم قطعا تاکنون درباره مزایا و فواید ورزش شنا مطالبی شنیده اید و می‌دانید که این ورزش نه تنها یک تفریح کم هزینه است بلکه در صورت ادامه دادن به شکل حرفه‌ای، مزایای و فواید بسیاری هم برای سلامتی شما خواهد داشت.

ما در مقالات متعدد تکنیک های شنا کردن را آموزش داده ایم و اکنون قصد آموزش استارت کرال پشت را داریم پس برای یادگیری نحوه شروع شنای کرال پشت به شکل صحیح و بدون خطا و مشکل، با ما همراه باشید.

شنای کرال پشت

کرال پشت اولین شنایی است که در میان چهار شنای اصلی تدریس می‌شود. در شنای کرال پشت بدن شما به شکل افقی و به پشت در آب قرار می‌گیرد، به عبارت دیگر در این نوع شنا همانطور که از عنوانش پیداست قسمت پشت بدن شما کاملا در داخل آب قرار دارد و نیم تنه جلویی بدن شما نیز تقریبا روی آب است.

یادگیری و آموزش شنای کرال پشت ساده‌تر از یادگیری سایر شناها است زیرا در این شنا صورت شما کاملا بیرون از آب بوده و در نتیجه به راحتی می‌توانید هواگیری کنید. از طرفی حرکات و تکنیک های چندان دشواری هم ندارد و همین که شما بتوانید بدن را در خط شنا نگهدارید و تعادل خودتان را حفظ کنید، کافیست!

منتهی شنای کرال پشت یک حرکت و تکنیک دشوار دارد و آن هم نحوه شروع و استارت آن است، که البته با مراحل استارت کرال پشت که در ادامه خواهیم گفت به آسانی این حرکت را نیز خواهید آموخت. دشوار بودن استارت و شروع کرال پشت یک دلیل اصلی دارد آن هم این که این شنا تنها شنایی است که در داخل آب استارت می‌خورد. از طرفی بدن شما باید به پشت داخل آب قرار بگیرد، به این ترتیب باید به صورت صحیح داخل آب قرار بگیرید و سپس با طی چند مرحله شنای خود را شروع کنید.

 

آموزش استارت کرال پشت

 

چگونه استارت کرال پشت در شنا انجام دهیم؟

همانطور که بالاتر گفتیم، استارت کرال پشت مهمترین مرحله از این شنا است که خود شامل چند مرحله می‌باشد. ما سعی کردیم به بهترین شکل ممکن مراحل استارت کرال پشت را بیان کنیم تا شما بتوانید با تمرین و تکرار این مراحل از مرحله آموزش استارت کرال پشت عبور کنید و بدون داشتن دغدغه ذهنی از این بابت، سایر حرکات و تکنیک های این شنا را یاد بگیرید.

مراحل اصلی استارت شنای کرال پشت عبارتند از:

مرحله اول؛ نحوه ایستادن و قرار گرفتن بدن در آب

برای شروع شنای کرال پشت پس از این که داخل استخر قرار گرفتید باید یک خط شنای فرضی که خطی مستقیم از یک دیواره به دیواره دیگر است برای خود در نظر بگیرید. سپس باید از میله های مخصوص شنای کرال پشت که در کنار دیواره تعبیه شده اند بگیرید و درون آب حالت نشسته به بدن خود بدهید.

منظور از حالت نشسته این است که کف پاهای خود را به دیواره بچسبانید و کنار یکدیگر قرار دهید و سپس زانوها را خم کنید تا هر دو زانو و قسمت بالا تنه بالای آب و قسمت پایین تنه (بجز زانوها) داخل آب قرار بگیرند، دقیقا مثل تصویری که بالاتر مشاهده می‌کنید.

نکته: میله مخصوص استارت کرال پشت در بعضی استخرها در لبه بیرونی دیواره قرار دارد و در بعضی از استخرها در لبه داخلی دیواره و داخل آب تعبیه شده است. به هر حال فرقی ندارد شما در هر صورت باید هر دو دست خود را به آن بگیرید و فرم گفته شده را به بدن خود بدهید.

مرحله دوم؛ سُر خوردن و فرود در آب با اولویت دست ها و سر

بعد از قرار گرفتن در آب به صورت گفته شده، باید درون آب سُر بخورید به طوری که بدن از کمر شکل هلالی به خود بگیرد و پرتاب بدن به گونه‌ای باشد که دست ها و سر ابتدا وارد آب شوند. حواستان باشد که در مرحله پرتاب بدن، کف پاها روی دیواره قرار دارند و در اصل شما با وارد کردن فشار، وزن خود را از طریق پاها به دیواره منتقل می‌کنید.

مرحله سوم؛ جدا کردن پاها از دیواره و شناور شدن در آب

بعد از این که بدن را به شکل هلال درآوردید و به سمت عقب پرتاب کردید و زمانی که هر دو دست شما صورتتان را رد کردند، باید آخرین فشار را به دیواره استخر وارد کنید و کف پاها را از دیواره جدا کنید و کامل داخل آب قرار بگیرید.

با این پرتاب مسلما بدن شما زیر سطح آب قرار گرفت اما بلافاصله باید با اجرای یک پای دلف یا پای کرال پشت، بدن را نزدیک سطح آب بیاورید تا جایی که انعکاس خود را روی آب ببینید.

حالا بعد از این که به سطح آب نزدیک شدید می‌توانید با اجرای حرکات دست و پا شنا کردن را شروع کنید. اگر از تکنیک های دست و پای کرال پشت و حرکت هایی که بعد از این مرحله برای شناور شدن در آب باید اجرا کنید مطلع نیستید و قبلا آموزش ندیده اید، توصیه می‌کنیم مقاله مربوط به آموزش شنای کرال پشت را که در وب سایت فراشنا قرار دارد مطالعه کنید تا مثل استارت کرال پشت، سایر مراحل و حرکات این شنا را نیز به صورت رایگان یاد بگیرید.

نکات مربوط به آموزش استارت کرال پشت

در اینجا چند نکته مهم درباره استارت شنای کرال پشت ذکر خواهیم کرد که با عمل به آن ها بهتر می‌توانید شنای کرال پشت را استارت بزنید.

  1. اولین و مهمترین نکته این که به هیچ وجه بدن و پشت شما در زمان پرتاب نباید روی آب کشیده شود، یعنی دقیقا به همان شکل گفته شده باید بدن کاملا هلالی و قوسی شکل باشد و به سمت آب پرتاب شود.
  2. مرحله فشار به دیواره و جدا کردن پاها از دیواره تقریبا زمانی که دست ها صورت را رد کردند، اجرا می‌شود اما اگر این حرکت برای شما دشوار بود با نگاه کردن به الگوی درست و تمرین می‌توانید به مهارت خود در این زمینه بیفزایید.
  3. به طور کلی شنای کرال پشت و مخصوصا استارت و شروع این شنا، نیازمند بدن انعطاف پذیر است و این انعطاف با تمرین و تکرار افزایش می‌یابد.
  4. قبل از فرمان شروع هرگز نباید بدن را به سمت عقب پرتاب و شنا کردن را شروع کنید، توجه داشته باشید که استارت شنا قبل از فرمان شروع خطا محسوب می‌شود.

 

نحوه صحیح پرتاب بدن در شنای کرال پشت

 

تمرینات استارت کرال پشت

با تمرینات زیر عملکرد بهتری در استارت کرال پشت خواهید داشت؛

تمرین ۱: کشیدن بدن به سمت میله برای شتاب بیشتر

تمرین ۲: پرتاب بدن داخل آب و فرود با لگن

تمرین ۳: پرتاب بدن داخل آب و فرود با سر (دست ها در جلوی سر قرار بگیرند و به سمت عقب کشیده نمی‌شوند).

تمرین ۴: پرتاب بدن و فرود به آب ابتدا با دست و سر و سپس باقی بدن (این نحوه پرتاب و فرود بدن همان استارت کامل است).

سخن پایانی

در مجموع همانطور که بارها از ابتدای مقاله گفته شد، استارت کرال پشت پس از آموزش نیاز به تمرین و تکرار دارد و این که شما انقدر این حرکت را مشاهده و تمرین کنید که کاملا به آن مسلط شوید و بتوانید در عرض چند دقیقه تمام مراحل گفته شده را اجرا کنید.

پس بهتر است برای آموزش استارت در شنا کرال پشت و یادگیری کامل این شنا در دوره آموزش شنای کرال پشت مجموعه فراشنا ثبت نام کنید تا مربیان مجرب ما تمام مراحل را با صبر و حوصله به شما آموزش دهند.

 


در ادامه بخوانید: ۶ ترفند عالی برای داشتن شنای حرفه ای


فراشنا
تیم تخصصی آموزش شنا و ورزش های آبی

برای ارتباط بیشتر با ما و مشاورین ما با پیج اینستاگرام ما همراه باشین!

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 2.5]